Chlebovka po moravsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebovka po moravsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 617 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Chléb konzumní |
1 l | Mléko - podmáslí |
250 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30,2mg |
---|---|
Cholesterol | 6,3mg |
Draslík | 0,2mg |
Vláknina | 71,3mg |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mléko - podmáslí, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebovka po moravsku postup přípravy receptu:
1 | Rozmícháme v mléce polévkovou lžíci mouky a přilijeme do podmáslí. Vaříme za stálého míchání. |
2 | Dle chuti přidáme krupicový cukr, sůl, skořici a na kostičky nakrájený chléb, který nejdříve nasucho opečeme. |
3 | Necháme chvíli povařit a můžeme podávat. |