Rychlé perníkové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlé perníkové řezy
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61700 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
220 g | Cukr krupice |
1 špetka | Hřebíček mletý |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
300 g | Mouka žitná bílá |
1 špetka | Nové koření mleté |
70 g | Ořechy vlašské |
3 polévková lžíce | Sirup řepný |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
2 ks | Vejce slepičí |
Na ozdobu | |
1 hrst | Ořechy vlašské |
200 g | Poleva čokoládová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 48,1mg |
Draslík | 139,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 49,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček mletý, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Vejce slepičí, Ořechy vlašské, Poleva čokoládová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka žitná bílá, Nové koření mleté, Sirup řepný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlé perníkové řezy postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme ručním šlehačem celá vejce a krupicový cukr do pěny. Vmícháme rozpuštěné vlažné máslo, koření, řepný sirup a nasekané ořechy. Střídavě vmícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko - přilijeme jen tolik mléka, aby těsto bylo pevnější. |
2 | Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný tukem a vysypaný moukou.) Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C asi 20 minut. |
3 | Upečený, vychladlý perník potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, nakrájíme na menší řezy a každý ozdobíme polovinou vlašského ořechu. |