Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61701

Ingredience

1 kávová lžička Amonium
0,5 kávová lžička Citronová kůra
175 g Cukr krupice
80 g Kandovaná citronová kůra
80 g Kandovaná pomerančová kůra
1 kávová lžička Koření perníkové
150 g Mandle
100 g Marcipánová hmota surová
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 balení Oplatky pekařské
150 g Ořechy lískové
200 g Poleva čokoládová
2 polévková lžíce Rum
7 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 878kJ
16% Sacharidy 59 g
28% Tuky 21 g
5% Sodík 99 mg
18% Bílkoviny 10 g

Perníčky s marcipánem postup přípravy receptu:

1

Marcipán rozdrobíme a v míse promneme s cukrem. Postupně přidáme ke směsi bílky a vařečkou vše umícháme na hladkou hmotu. Potom zapracujeme mleté ořechy a nasucho opražené mleté mandle, perníkové koření, nastrouhanou citronovou kůru, kandovanou citronovou a pomerančovou kůru, mouku a nakonec amonium rozpuštěné v rumu.

2

Vypracované těsto přikryjeme a necháme do druhého dne odpočinout v chladu.

3

Kulaté pekařské oplatky o průměru 7cm rozložíme na plech. Z těsta pomocí dvou lžiček tvarujeme hrudky, které naneseme na oplatky a navlhčenými prsty uhladíme.

4

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Po upečení a vychladnutí přesahující okraje oplatek odlomíme.

5

Perníčky zdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou.

Poznámka

Použijeme 220g vaječných bílků - hmotnost odpovídá počtu 7 ks.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept