Perníčky s marcipánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perníčky s marcipánem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61701 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
1 kávová lžička | Amonium |
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
175 g | Cukr krupice |
80 g | Kandovaná citronová kůra |
80 g | Kandovaná pomerančová kůra |
1 kávová lžička | Koření perníkové |
150 g | Mandle |
100 g | Marcipánová hmota surová |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 balení | Oplatky pekařské |
150 g | Ořechy lískové |
200 g | Poleva čokoládová |
2 polévková lžíce | Rum |
7 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 293,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 3,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 6,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Mandle, Ořechy lískové, Poleva čokoládová, Rum, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Amonium, Kandovaná citronová kůra, Kandovaná pomerančová kůra, Marcipánová hmota surová, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření perníkové, Oplatky pekařské nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Perníčky s marcipánem postup přípravy receptu:
1 | Marcipán rozdrobíme a v míse promneme s cukrem. Postupně přidáme ke směsi bílky a vařečkou vše umícháme na hladkou hmotu. Potom zapracujeme mleté ořechy a nasucho opražené mleté mandle, perníkové koření, nastrouhanou citronovou kůru, kandovanou citronovou a pomerančovou kůru, mouku a nakonec amonium rozpuštěné v rumu. |
2 | Vypracované těsto přikryjeme a necháme do druhého dne odpočinout v chladu. |
3 | Kulaté pekařské oplatky o průměru 7cm rozložíme na plech. Z těsta pomocí dvou lžiček tvarujeme hrudky, které naneseme na oplatky a navlhčenými prsty uhladíme. |
4 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Po upečení a vychladnutí přesahující okraje oplatek odlomíme. |
5 | Perníčky zdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou. |
Poznámka
Použijeme 220g vaječných bílků - hmotnost odpovídá počtu 7 ks.