Recept

Perníčky s rumovo- kakaovou glazurou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61702
Kategorie: Perníky

Ingredience

Těsto
50 g Čokoláda hořká
200 g Cukr krupice
1 špetka Hřebíček mletý
100 g Kandovaná citronová kůra
100 g Kandovaná pomerančová kůra
250 g Mandle mleté
1 balení Oplatky pekařské
250 g Ořechy lískové
0,5 kávová lžička Skořice mletá
5 ks Vejce slepičí
Glazura
200 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Kakao - prášek
3 polévková lžíce Rum
20 g Tuk Hera jedlý

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 607kJ
18% Sacharidy 67 g
47% Tuky 35 g
3% Sodík 66 mg
23% Bílkoviny 13 g

Perníčky s rumovo- kakaovou glazurou postup přípravy receptu:

1

V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme mleté mandle, mleté oříšky, kandovanou citrusovou kůru, nastrouhanou čokoládu, skořici a hřebíček. Vše dobře promícháme.

2

Pekařské oplatky o průměru 7cm rozložíme na plech. Z těsta pomocí dvou lžiček tvarujeme hrudky. Naneseme je na oplatky a navlhčenými prsty uhladíme.

3

Perníčky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, uvnitř mají zůstat trochu měkké. Po vychladnutí odlomíme přesahující oplatky.

4

V misce smícháme moučkový cukr s kakaem. Přilijeme rum a vlažný rozpuštěný tuk. Vše vymícháme na roztíratelnou polevu.

5

Polevou potřeme perníčky a necháme zaschnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept