Perníkové tolárky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perníkové tolárky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61703 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
75 g | Cukr třtinový |
1 špetka | Hřebíček mletý |
1 špetka | Kardamom mletý |
125 g | Máslo čerstvé |
225 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
150 g | Pšeničná krupice |
150 g | Sirup řepný |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
Poleva | |
100 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 10,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hřebíček mletý, Muškátový oříšek, Skořice mletá, Sůl, Cukr moučkový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pšeničná krupice, Sirup řepný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kardamom mletý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Perníkové tolárky postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s krupicí, práškem do pečiva, kořením a špetkou soli. Hnětačem zpracujeme řepný sirup s cukrem a změklým máslem. Směs po lžících vmícháváme do mouky. Vypracované těsto necháme 20 minut odpočinout. |
2 | Z těsta lžičkou nabíráme malé kousky, které vytvarujeme do kuličky a zploštíme. |
3 | Tolárky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout. |
4 | V misce smícháme moučkový cukr s vodou na mírně tekutou polevu. |
5 | Tolárky namočíme do poloviny v připravené polevě a necháme okapat na mřížce. |