Jednoduchý recept

Anýzové hrudky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61705

Ingredience

1 kávová lžička Anýz mletý
250 g Cukr moučkový
280 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 231 kcal
Kilojoule 968kJ
13% Sacharidy 46 g
4% Tuky 3 g
3% Sodík 56 mg
11% Bílkoviny 6 g

Anýzové hrudky postup přípravy receptu:

1

Bílky ušleháme se špetkou soli na pevný sníh.

2

Žloutky v míse utřeme s moučkovým cukrem dohladka a spolu s mletým anýzem vmícháme do sněhu. Postupně přimícháváme mouku - množství mouky závisí na velikosti vajec - těsto má držet tvar a mít hladkou konzistenci.

3

Z těsta pomocí lžiček tvarujeme na plech vyložený pečicím papírem malé hrudky asi 3 cm od sebe. Necháme je na plechu zaschnout při pokojové teplotě do druhého dne.

4

Hrudky pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept