Anýzové hrudky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anýzové hrudky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61705 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 kávová lžička | Anýz mletý |
250 g | Cukr moučkový |
280 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 98,1mg |
Draslík | 33,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 113,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Anýzové hrudky postup přípravy receptu:
1 | Bílky ušleháme se špetkou soli na pevný sníh. |
2 | Žloutky v míse utřeme s moučkovým cukrem dohladka a spolu s mletým anýzem vmícháme do sněhu. Postupně přimícháváme mouku - množství mouky závisí na velikosti vajec - těsto má držet tvar a mít hladkou konzistenci. |
3 | Z těsta pomocí lžiček tvarujeme na plech vyložený pečicím papírem malé hrudky asi 3 cm od sebe. Necháme je na plechu zaschnout při pokojové teplotě do druhého dne. |
4 | Hrudky pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout. |