Jednoduchý recept

Datlové makronky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61711
Kategorie: Makronky

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
2 kávová lžička Citronová šťáva
50 g Čokoláda hořká
150 g Datle
50 g Kandovaná citronová kůra
150 plátek Mandle plátky
3 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 178 kcal
Kilojoule 743kJ
6% Sacharidy 22 g
12% Tuky 9 g
1% Sodík 26 mg
9% Bílkoviny 5 g

Datlové makronky postup přípravy receptu:

1

V horké vodní lázni šleháme bílky s cukrem a citronovou šťávou asi 7 minut. Vznikne krémová hmota.

2

Nádobu vyjmeme z lázně a dál šleháme do vychladnutí.

3

Do vychladlé hmoty vmícháme mandlové lupínky, vypeckované, najemno nakrájené datle, nastrouhanou citronovou kůru, kandovanou citronovou kůru najemno nakrájenou a nakonec nasekanou čokoládu.

4

Pomocí dvou lžiček tvarujeme na plech vyložený pečicím papírem malé hrudky dostatečně daleko od sebe. Makronky pečeme v troubě vyhřáté na 150°C 30-40 minut. Mají mít světlou barvu, uprostřed mohou zůstat trochu měkké. Po upečení necháme makronky vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept