Pařížské řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pařížské řezy
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6172 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
150 g | Čokoláda hořká |
150 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
0,5 ks | Smetana 12% (konzumní) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 346,5mg |
Draslík | 228,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Kakao - prášek, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pařížské řezy postup přípravy receptu:
1 | Přivedeme k varu sladkou smetanu, žloutky a strouhanou čokoládu. Po vychladnutí vmícháme tuhý sníh ze dvou bílků. |
2 | Zbytek vajec ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do zhoustnutí. |
3 | Po vychladnutí vmícháme mouku s rozpuštěným máslem a kakaem a nakonec vmícháme tuhý sníh. |
4 | Těsto nalijeme na vymazaný plech a pečeme. |
5 | Vychladlé rozpůlíme, první plát potřeme krémem, přiklopíme druhým a pocukrujeme. |