Jednoduchý recept

Vepřová pečeně na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6173

Ingredience

1 ks Citrony
1 špetka Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
6 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřová pečeně
250 ml Víno bílé
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 873 kcal
Kilojoule 3 654kJ
3% Sacharidy 12 g
92% Tuky 69 g
17% Sodík 341 mg
73% Bílkoviny 41 g

Vepřová pečeně na víně postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme marinádu. Ze třech větviček rozmarýnu otrháme lístky, nasekáme najemno, smícháme s kůrou nastrouhanou z citronu, na plátky nakrájený česnek, polovinou oleje, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a promícháme.

2

Maso svážeme provázkem do stejnoměrného balíčku, ze všech stran potřeme marinádou a necháme odležet v chladu cca 5hodin.

3

Poté rozpálíme v pekáčku zbylý olej a maso na něm ze všech stran orestujeme.

4

Dáme péct do trouby předehřáté na 160C. Po chvíli přidáme zbylý rozmarýn, pečeme cca 45min, podlijeme vínem a pečeme další hodinu. Pravidelně poléváme a obracíme.

5

Po vyjmutí necháme cca 10min stát, nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept