Jednoduchý recept

Bábovka ze zakysané smetany

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Bábovka ze zakysané smetany 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61735

Ingredience

Těsto
150 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 polévková lžíce Kakao - prášek
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
250 g Mouka polohrubá
120 g Tuk Hera jedlý
8 ks Vejce slepičí
150 g Zakysaná smetana
Na formu
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 453 kcal
Kilojoule 1 894kJ
13% Sacharidy 46 g
33% Tuky 25 g
5% Sodík 98 mg
20% Bílkoviny 11 g

Bábovka ze zakysané smetany postup přípravy receptu:

1

Z bílků ušleháme pevný sníh.

2

V míse utřeme Heru s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a se žloutky. Vmícháme zakysanou smetanu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka přimícháme sníh.

3

Polovinu těsta vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Zbylé těsto promícháme s kakaem a nalijeme na světlé těsto do formy.

4

Bábovku zvolna pečeme v troubě vyhřáté na 160°C 50-60 minut.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Bábovka ze zakysané smetany
Bábovka je vláčná, jemná, vynikající. Příště zkusím s celozrnou špaldovou moukou. Díky za tip.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept