Bábovka ze zakysané smetany - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bábovka ze zakysané smetany
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61735 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
150 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Mouka polohrubá |
120 g | Tuk Hera jedlý |
8 ks | Vejce slepičí |
150 g | Zakysaná smetana |
Na formu | |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 259,5mg |
Draslík | 298,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 398,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka polohrubá, Tuk Hera jedlý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bábovka ze zakysané smetany postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh. |
2 | V míse utřeme Heru s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a se žloutky. Vmícháme zakysanou smetanu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka přimícháme sníh. |
3 | Polovinu těsta vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Zbylé těsto promícháme s kakaem a nalijeme na světlé těsto do formy. |
4 | Bábovku zvolna pečeme v troubě vyhřáté na 160°C 50-60 minut. |
Bábovka je vláčná, jemná, vynikající. Příště zkusím s celozrnou špaldovou moukou. Díky za tip.