Jednoduchý recept

Bábovka z polotekutého třeného těsta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61736
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

Těsto
250 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
250 g Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
Na formu
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
30 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 809kJ
23% Sacharidy 83 g
45% Tuky 34 g
4% Sodík 78 mg
21% Bílkoviny 12 g

Bábovka z polotekutého třeného těsta postup přípravy receptu:

1

V míse třeme změklé máslo, dokud nezískáme tvárnou hmotu. Postupně přidáváme cukr, jedno po druhém vejce, špetku soli a vanilkový cukr. Vše utřeme do pěny. Potom střídavě vmícháme mouku a mléko. Nakonec můžeme přidat podle chuti rum. Hotové těsto by mělo snadno sjíždět z vařečky.

2

Těsto vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.

3

Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.

Poznámka

Těsto můžeme upéct i v chlebíčkové formě. Do těsta místo vanilkového cukru můžeme přidat nastrouhanou citronovou kůru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept