Jednoduchý recept

Vídeňský piškot

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61740
Kategorie: Korpusy na dort

Ingredience

150 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Cukr vanilka
75 g Máslo čerstvé
100 g Mouka polohrubá
50 g Solamyl
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 737kJ
6% Sacharidy 23 g
10% Tuky 8 g
2% Sodík 34 mg
7% Bílkoviny 4 g

Vídeňský piškot postup přípravy receptu:

1

Z bílků ušleháme pevný, ne však zcela tuhý sníh. Během šlehání vsypeme do sněhu cukr.

2

Žloutky v misce utřeme s vanilkovým cukrem (nebo s citronovou kůrou.) Do utřených žloutků zlehka zapracujeme sníh.

3

Mouku smícháme se škrobem, vsypeme na pěnu z vajec a střídavě s rozpuštěným vlažným máslem zlehka vymícháváme těsto.

4

Těsto vlijeme do připravené formy (vyložené pečicím papírem nebo vymazané tukem a vysypané moukou) a pečeme asi 30 minut.

Poznámka

Piškot plníme podle vybraného receptu krémy nebo jinými náplněmi. Je vhodný na dorty nebo moučníky pečené ve formě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept