Citronový šlehačkový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronový šlehačkový krém
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61743 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
6 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Cukr moučkový |
400 g | Smetana 33% (šlehačka) |
20 g | Solamyl |
250 ml | Voda pitná |
6 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 44,0mg |
Draslík | 5,3mg |
Vláknina | 63,0mg |
Vitamín A | 0,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Voda pitná, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronový šlehačkový krém postup přípravy receptu:
1 | Plátky želatiny namočíme do misky s trochou studené vody. |
2 | Solamyl, cukr, citronovou kůru a citronovou šťávu rozmícháme v kastrůlku s 250ml vody na hladkou kaši. Za stálého míchání přivedeme na plotně k varu a odstavíme. |
3 | Do směsi vmícháme vymačkanou želatinu a necháme ji rozpustit. Směs necháme vychladnout. |
4 | Když začne směs tuhnout, vmícháme do ní dotuha uelšhanou smetanu. |
Poznámka
Množství krému stačí na naplnění celého dortu nebo rolády.