Šlehačkový krém s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šlehačkový krém s ovocem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61745 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Cukr moučkový |
500 g | Jahody zahradní |
600 g | Smetana 33% (šlehačka) |
6 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 66,0mg |
Draslík | 78,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 6,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šlehačkový krém s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné jahody rozmixujeme na pyré. |
2 | Plátky želatiny namočíme na chvíli do misky s trochou studené vody, vyjmeme je a vymačkáme. Plátky potom rozpustíme ve 2 lžících horké vody. |
3 | Smetanu šleháme s moučkovým cukrem a zvolna přiléváme rozpuštěnou želatinu. Směs vyšleháme zcela dotuha. Nakonec vmícháme jahodové pyré a citronovou šťávu. |
4 | Krém necháme před použitím v chladu. |
Poznámka
Množství krému stačí na naplnění celého dortu nebo rolády. Jahody můžeme nahradit čerstvými malinami, které po rozmixování ještě propasírujeme.