Jednoduchý recept

Čokoládovo-šlehačkový krém

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61746
Kategorie: Krémy, polevy

Ingredience

120 g Čokoláda hořká
500 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 228 kcal
Kilojoule 954kJ
2% Sacharidy 9 g
27% Tuky 21 g
0% Sodík 3 mg
3% Bílkoviny 2 g

Čokoládovo-šlehačkový krém postup přípravy receptu:

1

Smetanu v kastrůlku přivedeme k varu a za stálého míchání v ní zvolna rozpustíme rozlámanou čokoládu. Odstavíme z plotny a směs šleháme ručním šlehačem 1 minutu je třeba dodržet dobu šlehání, aby vznikla homogenizovaná směs.

2

Smě potom přendáme do studené mísy, přikryjeme fólií a necháme do druhého dne v chladu.

3

Před použitím vychlazenou čokoládovou směs vyšleháme.

Poznámka

Množství krému stačí k naplnění celého dortu nebo rolády. Krém můžeme stejným způsobem připravit i z bílé čokolády.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept