Jednoduchý recept

Rychlá soljanka

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 61747

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Citrony
250 g Hovězí maso vařené
1 l Hovězí vývar základní
2 ks Okurky nakládané
25 ml Olej rostlinný
10 g Petržel kudrnka
15 ml Protlak rajčatový sterilovaný
30 ml Smetana kysaná
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 989kJ
3% Sacharidy 12 g
17% Tuky 13 g
160% Sodík 3 g
39% Bílkoviny 22 g

Rychlá soljanka postup přípravy receptu:

1

Cibuli a sladkokyselé okurky nakrájíme na drobné kostičky.

2

Cibuli osmažíme na oleji dozlatova a poté vmícháme rajčatový protlak a zalijeme vývarem. Přidáme okurky a bobkový list a vaříme 15 minut. Nakonec přisypeme na kousky nakrájené vařené maso a necháme ještě 2 minuty provařit.

3

Již hotovou polévku dochutíme citronem a osolíme, na talíři každou porci doplníme lžičkou zakysané smetany a posypeme petrželkou.

Poznámka

Hovězí vývar můžeme nahradit vývarem drůbežím nebo vývarem z uzeného masa podle chuti. Můžeme použít nejen hovězí maso, ale také zbytky jiného vařeného nebo pečeného masa. Místo petrželky můžeme dochutit sekaným koprem nebo pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept