Rychlá soljanka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá soljanka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novak.kla |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 61747 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
250 g | Hovězí maso vařené |
1 l | Hovězí vývar základní |
2 ks | Okurky nakládané |
25 ml | Olej rostlinný |
10 g | Petržel kudrnka |
15 ml | Protlak rajčatový sterilovaný |
30 ml | Smetana kysaná |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 62,5mg |
Draslík | 303,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 367,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Hovězí vývar základní, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana kysaná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlá soljanka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a sladkokyselé okurky nakrájíme na drobné kostičky. |
2 | Cibuli osmažíme na oleji dozlatova a poté vmícháme rajčatový protlak a zalijeme vývarem. Přidáme okurky a bobkový list a vaříme 15 minut. Nakonec přisypeme na kousky nakrájené vařené maso a necháme ještě 2 minuty provařit. |
3 | Již hotovou polévku dochutíme citronem a osolíme, na talíři každou porci doplníme lžičkou zakysané smetany a posypeme petrželkou. |
Poznámka
Hovězí vývar můžeme nahradit vývarem drůbežím nebo vývarem z uzeného masa podle chuti. Můžeme použít nejen hovězí maso, ale také zbytky jiného vařeného nebo pečeného masa. Místo petrželky můžeme dochutit sekaným koprem nebo pažitkou.