Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 61749
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Cibule
10 g Koření Mleté maso
300 g Maso mleté - mix
250 g Mouka pšeničná hrubá
3 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 595 kcal
Kilojoule 2 490kJ
18% Sacharidy 66 g
36% Tuky 27 g
32% Sodík 635 mg
38% Bílkoviny 21 g

Pelmeně postup přípravy receptu:

1

Z mouky, vejce a asi 50 ml vody rukama vypracujeme hladké těsto. Vodu přidáváme podle potřeby. Správně vypracované těsto by se nemělo lepit ani drobit.

2

Mleté maso důkladně promícháme se 100 ml vody, přidáme cibuli a koření a znovu dobře propracujeme.

3

Těsto vyválíme na 2 mm silný plát. Těsto vyvalujeme nejlépe v potravinářské fólii nebo v mikrotenovém sáčku, abychom nemuseli přidávat mouku na podsypání.

4

Z těsta vykrajujeme kolečka o velikosti podle vlastního vkusu. Na každé kolečko dáme kousek masové směsi a uzavřeme přehnutím napůl a přitisknutím okrajů. Pro pevnější uzavření ještě volné rohy přitiskneme k sobě.

5

Pelmeně vaříme v osolené vodě asi 5-10 minut podle velikosti.

Poznámka

Pro výraznější chuť můžeme pelmeně vařit také v masovém vývaru. Těstoviny můžeme při uzavření vytvarovat podle vlastní fantazie. Voda na vaření - podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept