Božský party chléb Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Božský party chléb Ládi Hrušky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61750 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
10 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chléb konzumní |
3 ks | Cibulka jarní |
50 g | Máslo čerstvé |
15 ml | Olej rostlinný |
1 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
100 g | Slanina anglická |
3 g | Sůl |
100 g | Šunka od kosti |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 19,0mg |
Draslík | 176,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 183,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibulka jarní, Olej rostlinný, Sůl, Šunka od kosti mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Slanina anglická nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Božský party chléb Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Bochník chleba odshora nakrojíme až téměř ke spodní kůrce. Řezy vedeme asi 1,5 - 2 cm vedle sebe nejdříve v jednom směru a poté kolmo, aby měly zářezy tvar mřížky. |
2 | V malém hrnci na mírném ohni rozehřejeme máslo. Do rozpuštěného másla vmícháme 2 prolisované stroužky česneku, nadrobno nasekanou bazalku a na jemné kostičky nakrájenou jarní cibulku. |
3 | Do zářezů v chlebu vložíme na kousky natrhané plátky šunky, slaniny a sýru a na kolečka nakrájený pórek. Zářezy s náplní přelijeme máslovou směsí. Osolíme a opepříme podle chuti. |
4 | Chléb zabalíme do alobalu potřeného olejem a pečeme 20 minut na 180 °C. Po 20 minutách alobal otevřeme a necháme ještě 10 - 15 minut dopéct, aby vznikla křupavá kůrka. |
Poznámka
Chléb můžeme naplnit podle vlastní chuti, do náplně lze použít různé druhy salámů a šunek, různé druhy sýrů včetně plísňových i jinou zeleninu, např. papriky nakrájené na proužky. Stejně tak místo bazalky můžeme použít jakékoliv bylinky, které máme rádi nebo je máme k dispozici. Pokrm se hodí jako večeře i jako pohoštění k vínu pro návštěvu.