Recept

Domácí křupavá ciabatta podle Ládi Hrušky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 61751

Ingredience

20 g Droždí
700 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej olivový extra panenský
200 g Olivy zelené
3 g Sůl
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

94% Kalorie 1,859 kcal
Kilojoule 7 777kJ
72% Sacharidy 261 g
94% Tuky 71 g
125% Sodík 3 g
77% Bílkoviny 43 g

Domácí křupavá ciabatta podle Ládi Hrušky postup přípravy receptu:

1

Z hladké mouky, vlažné vody, olivového oleje, droždí a soli v míse vypracujeme lehké hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut vykynout.

2

Vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál a rozdělíme na dvě části. Každou část těsta rukama roztáhneme do čtvercového tvaru. Plát těsta posypeme na plátky nakrájenými olivami. Těsto ze dvou protilehlých stran přehneme do středu, abychom vytvořili tvar ciabatty. Ciabatty otočíme a doupravíme tvar kratších stran.

3

Na plechu vyloženým papírem na pečení pečeme na 230 °C asi 30 minut dozlatova.

Poznámka

Zelené olivy můžeme nahradit černými olivami nebo sušenými rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept