Domácí křupavá ciabatta podle Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí křupavá ciabatta podle Ládi Hrušky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61751 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
20 g | Droždí |
700 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
200 g | Olivy zelené |
3 g | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 302,6mg |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Olivy zelené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí křupavá ciabatta podle Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Z hladké mouky, vlažné vody, olivového oleje, droždí a soli v míse vypracujeme lehké hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut vykynout. |
2 | Vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál a rozdělíme na dvě části. Každou část těsta rukama roztáhneme do čtvercového tvaru. Plát těsta posypeme na plátky nakrájenými olivami. Těsto ze dvou protilehlých stran přehneme do středu, abychom vytvořili tvar ciabatty. Ciabatty otočíme a doupravíme tvar kratších stran. |
3 | Na plechu vyloženým papírem na pečení pečeme na 230 °C asi 30 minut dozlatova. |
Poznámka
Zelené olivy můžeme nahradit černými olivami nebo sušenými rajčaty.