Čistý máslový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čistý máslový krém
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61760 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
250 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Tresť vanilková |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 178,1mg |
Draslík | 13,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 173,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Tresť vanilková, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čistý máslový krém postup přípravy receptu:
1 | V horké vodní lázni třeme žloutky s cukrem, dokud nevznikne krém. Odstavíme z lázně a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. |
2 | V míse vyšleháme změklé máslo do pěny. Po lžících přidáváme žloutkový krém, který do pěny vmícháme metličkou. |
3 | Do krému můžeme přidat kapku vanilkové (nebo jiné) esence. |
Myslím, že se krém povedl. Obě hmoty měly při šlehání stejnou pokojovou teplotu. Vyšleháno do hladka