Jednoduchý recept

Zahuštěná šlehačka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61766
Kategorie: Krémy, polevy

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr moučkový
400 g Smetana 33% (šlehačka)
2 plátek Želatina bílá plátky
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 152 kcal
Kilojoule 635kJ
2% Sacharidy 6 g
18% Tuky 13 g
0% Sodík 1 mg
2% Bílkoviny 1 g

Zahuštěná šlehačka postup přípravy receptu:

1

Plátky želatiny namočíme do misky s trochou studené vody. Plátky potom vymačkáme a rozpustíme ve 2 lžících horké vody.

2

Dobře vychlazenou smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem ne zcela dotuha. Za stálého šlehání přilijeme rozpuštěnou vlažnou želatinu (nesmí být horká) a vše vyšleháme dotuha.

Poznámka

Množství cukru upravíme podle chuti. Zahuštěnou šlehačku používáme k plnění a zdobení pečiva, které není určeno k okamžité konzumaci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept