Recept

Jitrnice pečené na česnekových bramborách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6177

Ingredience

1 kg Brambory
5 ks Jitrnice domácí
1 ks Majoránka čerstvá
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 991 kcal
Kilojoule 4 145kJ
21% Sacharidy 75 g
78% Tuky 59 g
5% Sodík 105 mg
84% Bílkoviny 47 g

Jitrnice pečené na česnekových bramborách postup přípravy receptu:

1

Brambory vaříme 10 minut ve slupce.

2

Scedíme a každou bramboru promáčkneme.

3

Nandáme do pekáčku, přidáme neloupané stroužky česneku, osolíme a zakapeme sádlem.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 20 minut, dozlatova.

5

Před koncem pečení posypeme majoránkou a přidáme jitrnice aby se prohřály. Dle chuti přidáme sádlo.

Poznámka

Místo majoránky můžeme použít svazek oregána.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept