Jitrnice pečené na česnekových bramborách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jitrnice pečené na česnekových bramborách
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 6177 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Česnek |
5 ks | Jitrnice domácí |
1 ks | Majoránka čerstvá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 8,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jitrnice domácí, Majoránka čerstvá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jitrnice pečené na česnekových bramborách postup přípravy receptu:
1 | Brambory vaříme 10 minut ve slupce. |
2 | Scedíme a každou bramboru promáčkneme. |
3 | Nandáme do pekáčku, přidáme neloupané stroužky česneku, osolíme a zakapeme sádlem. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 20 minut, dozlatova. |
5 | Před koncem pečení posypeme majoránkou a přidáme jitrnice aby se prohřály. Dle chuti přidáme sádlo. |
Poznámka
Místo majoránky můžeme použít svazek oregána.