Jednoduchý recept

Jemný čokoládový koláč s mandlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61770

Ingredience

Těsto
200 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mandle
100 g Mandle mleté
75 g Mouka polohrubá
200 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
200 g Čokoláda hořká
Na posypání
3 polévková lžíce Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 668 kcal
Kilojoule 2 794kJ
16% Sacharidy 59 g
60% Tuky 45 g
4% Sodík 79 mg
20% Bílkoviny 11 g

Jemný čokoládový koláč s mandlemi postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku necháme zvolna rozpustit za častého míchání máslo a nalámanou čokoládu. Přidáme cukr, vanilkový cukr a sůl. Vše mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí.

2

Odstavíme z plotny a přidáme jedno po druhém vejce - směs pokaždé dobře promícháme. Nakonec vmícháme mleté mandle, nasekané mandle a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

3

Těsto ihned nalijeme do kulaté formy o průměru 26cm vyložené pečicím papírem. Povrch těsta uhladíme.

4

Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-35 minut.

5

Po upečení a odpaření vlhkosti koláč vyklopíme na mřížku a odstraníme pečicí papír. Po vychladnutí koláč hustě posypeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept