Bramborový koláč s mletými mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový koláč s mletými mandlemi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61771 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
250 g | Brambory vařené ve slupce |
120 g | Cukr krupice |
50 g | Hrozinky |
150 g | Mandle mleté |
0,5 kávová lžička | Pomerančová kůra |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Na posypání | |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
Na formu | |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
30 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 187,6mg |
Draslík | 381,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 212,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cukr krupice, Hrozinky, Pomerančová kůra, Sůl, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Strouhanka, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový koláč s mletými mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Předem uvařené brambory oloupeme a najemno nastrouháme. |
2 | V míse vyšleháme žloutky s 80g cukru a špetkou soli na hustou pěnu. Vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, mleté mandle, připravené brambory a sultánky. |
3 | Bílky ušleháme se zbylým cukrem (40g) na pevný sníh, který zlehka zapracujeme do žloutkové směsi. |
4 | Těsto nalijeme do kulaté formy o průměru 26 cm, kterou jsme vymazali tukem a vysypali strouhankou. Povrch těsta uhladíme. |
5 | Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 40-45 minut. |
6 | Po upečení a odpaření vlhkosti koláč vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Poprášíme moučkovým cukrem a podáváme. |
Poznámka
Sultánky můžeme předem namočit do pomerančového likéru, koláč bude mít lepší chuť.