Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6178
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

50 g Ančovičky konzervované
2 ks Celer řapíkatý
1 ks Citrony
3 kávová lžička Kapary sterilované
2 ks Lilek
12 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
60 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 048kJ
3% Sacharidy 11 g
31% Tuky 23 g
39% Sodík 778 mg
10% Bílkoviny 6 g

Grilované lilky postup přípravy receptu:

1

Lilky omyjeme, odstraníme stopky a nakrájíme na tenké, asi půl cm plátky. Z obou stran osolíme a opepříme. Naskládáme na vymaštěný plech, pokapeme olivovým olejem a v rozehřáté troubě grilujeme asi 10min. Po 5ti minutách lilky obrátíme.

2

Mezitím omyjeme řapíky celeru a nakrájíme na kostičky. Z omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Ančovičky ve větší míse rozmačkáme vidličkou, přidáme citronovou šťávu a olej, celer, citronovou kůru, nasekanou petrželku, kapary a víno. Vše promícháme.

3

Hotové lilky dáme do mísy, zalijeme omáčkou a necháme marinovat nejméně 4hodiny. Podáváme s pečivem.

Poznámka

příprava 20min plus marinování 4hodiny

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept