Jednoduchý recept

Jemné višňové pralinky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61788
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

200 g Čokoláda hořká
100 g Čokoláda mléčná
1 polévková lžíce Sherry brandy
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Višně sušené bez pecky

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 087kJ
7% Sacharidy 26 g
21% Tuky 16 g
1% Sodík 13 mg
5% Bílkoviny 3 g

Jemné višňové pralinky postup přípravy receptu:

1

Sušené višně jemně nasekáme.

2

Smetanu nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a odstavíme z plotny. Přisypeme nalámanou mléčnou čokoládu a mícháme, aby se čokoláda úplně rozpustila.

3

Do směsi vmícháme griotku a nasekané višně. Necháme chvíli v chladu.

4

Z mléčné čokolády nakrájíme hoblinky nebo ji nastrouháme nahrubo.

5

Z vychladlé čokoládové hmoty tvarujeme kuličky, které obalíme v hoblinkách.

6

Cukroví uchováme v chladu.

Poznámka

Pralinky můžeme připravit i ze sušených třešní. Postup přípravy je stejný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept