Bezlepkové houstičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkové houstičky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6179 |
Ingredience
1 ks | Droždí sušené |
250 ml | Mléko polotučné |
450 g | Mouka bezlepková |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
2 kávová lžička | Sůl |
1 hrst | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 16,0mg |
Draslík | 49,4mg |
Vláknina | 941,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Olej stolní, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka bezlepková, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepkové houstičky postup přípravy receptu:
1 | Do domácí pekárny nalijeme tekuté suroviny. |
2 | Do rohu vysypeme sůl. |
3 | Vsypeme mouku, do které uděláme důlek a do něj dáme droždí. Navrch nasypeme sýr. |
4 | Zvolíme program kynutí 90 minut a necháme kynout. |
5 | Poté vyklopíme a uděláme bochánky, které necháme 20 minut dokynout. |
6 | Potřeme je rozšlehanými žloutky s trochou mléka a posypeme sýrem a 20 minut zapečeme. |