Jednoduchý recept

Jemné čokoládové pralinky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61790
Kategorie: Cukroví

Ingredience

100 g Čokoláda hořká
100 g Čokoláda mléčná
100 g Kakaové boby
1 polévková lžíce Likér Grand Marnier
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pomerančová kůra
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 218 kcal
Kilojoule 911kJ
4% Sacharidy 16 g
21% Tuky 16 g
2% Sodík 41 mg
5% Bílkoviny 3 g

Jemné čokoládové pralinky postup přípravy receptu:

1

Hořkou i mléčnou čokoládu nakrájíme na malé kousky a vsypeme do nerezové mísy.

2

Smetanu nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a přidáme lžíci másla. Když se máslo rozpustí, přelijeme smetanu na nakrájenou čokoládu. Vše dobře promícháme a do směsi přidáme likér, nastrouhanou pomerančovou kůru a špetku soli. Směs necháme asi 2 hodiny v chladničce.

3

Ze ztuhlé směsi potom lžičkou vykrajujeme a tvarujeme menší kuličky, které obalujeme v drcených kakaových bobech (na obalení můžeme použít kakao nebo mleté oříšky).

Poznámka

Kakaové boby jsou k dostání ve specializovaných prodejnách nebo v internetových obchodech.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept