Linecké kořeněné hvězdičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linecké kořeněné hvězdičky
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61794 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
80 g | Cukr moučkový |
1 špetka | Hřebíček mletý |
100 g | Marmeláda rybízová |
200 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Skořice mletá |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 98,0mg |
Draslík | 7,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 86,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Hřebíček mletý, Skořice mletá, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linecké kořeněné hvězdičky postup přípravy receptu:
1 | Na pracovní ploše zpracujeme hladkou mouku, máslo, moučkový cukr, žloutky, koření a nastrouhanou citronovou kůru. Vypracované těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout do druhého dne. |
2 | Těsto rozválíme na plát a vykrájíme z něj hvězdičky. U poloviny hvězdiček ještě vykrojíme uprostřed malou hvězdičku. |
3 | Cukroví urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 5-7 minut. |
4 | Upečené, vychladlé hvězdičky spojíme marmeládou a uložíme do chladu. |
Poznámka
Můžeme použít i marmeládu z jiného druhu ovoce, vhodná je např. malinová.
Skořici a hřebíček rozdrtím v hmoždíři, koření má poté intenzivnější aroma:-)jinak skvělé a chutné cukroví:-)