Valašská skopová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valašská skopová polévka
Valašská skopová polévka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 618 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Brambory |
1 ks | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 hrst | Houby sušené |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Skopové maso přední |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 799,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 449,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Valašská skopová polévka postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso nevykoštěné naporcujeme na větší kusy, asi jako na guláš a vaříme ve slané vodě do poloměkka. |
2 | Očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky, brambor na kostičky a přidáme i se sušenými houbami ke skopovému masu a dovaříme. |
3 | Dochutíme drceným česnekem, solí a pepřem. |