Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6180

Ingredience

3 polévková lžíce Calvados
1 kg Jablka
1 ks Králičí maso
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
400 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 640 kcal
Kilojoule 2 680kJ
10% Sacharidy 37 g
30% Tuky 23 g
8% Sodík 168 mg
91% Bílkoviny 51 g

Králík po normandsku postup přípravy receptu:

1

Králíka bez hlavy naporcujeme na 6-8 dílů. Poté maso krátce osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji. Přilijeme calvados a oflambujeme. Ochutíme solí a pepřem, podlijeme vínem, snížíme teplotu a necháme dusit.

2

Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme k masu, zakryjeme a dusíme doměkka cca 40min. Před koncem dušení vyjmeme maso, do omáčky přidáme máslo a smetanu, dochutíme solí a pepřem, vrátíme maso a ještě krátce prohřejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept