Jednoduchý recept

Kaše z mrkve, tuřínu a máslové tykve

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61811
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

250 g Mrkev kořen
250 g Tuřín
120 g Tykev

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 39 kcal
Kilojoule 163kJ
2% Sacharidy 8 g
0% Tuky 0 g
2% Sodík 34 mg
2% Bílkoviny 1 g

Kaše z mrkve, tuřínu a máslové tykve postup přípravy receptu:

1

Očistíme, oloupeme a omyjeme mrkev, tuřín (lidově brukev) a kousek máslové tykve. Zeleninu pokrájíme na kousky a vložíme ji na síťku do hrnce - pařáčku s vařící vodou. Pod pokličkou zeleninu vaříme v páře 15 minut doměkka. Tykev z páry vyjmeme o několik minut dříve.

2

Uvařenou zeleninu v mixéru rozmixujeme na kaši, společně s 2-3 lžícemi vody z hrnce, ve které se zelenina vařila, aby kaše byla jemná a hladká.

3

Kaši si rozdělíme na 4 díly. Jednu čerstvou porci podáme dítěti mírně teplou i vychladlou. Ostatní porce zeleninové přesnídávky si dáme po vychladnutí do malých misek a zamrazíme je.

Poznámka

Mrkev je zdrojem vitamínu A, tuřín vitamínu C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept