Kaše z mrkve, tuřínu a máslové tykve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaše z mrkve, tuřínu a máslové tykve
Kaše z mrkve, tuřínu a máslové tykve
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61811 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
250 g | Mrkev kořen |
250 g | Tuřín |
120 g | Tykev |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 62,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 48,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Tuřín, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaše z mrkve, tuřínu a máslové tykve postup přípravy receptu:
1 | Očistíme, oloupeme a omyjeme mrkev, tuřín (lidově brukev) a kousek máslové tykve. Zeleninu pokrájíme na kousky a vložíme ji na síťku do hrnce - pařáčku s vařící vodou. Pod pokličkou zeleninu vaříme v páře 15 minut doměkka. Tykev z páry vyjmeme o několik minut dříve. |
2 | Uvařenou zeleninu v mixéru rozmixujeme na kaši, společně s 2-3 lžícemi vody z hrnce, ve které se zelenina vařila, aby kaše byla jemná a hladká. |
3 | Kaši si rozdělíme na 4 díly. Jednu čerstvou porci podáme dítěti mírně teplou i vychladlou. Ostatní porce zeleninové přesnídávky si dáme po vychladnutí do malých misek a zamrazíme je. |
Poznámka
Mrkev je zdrojem vitamínu A, tuřín vitamínu C.