Jednoduchý recept

Bezé roláda se šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 19 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61822

Ingredience

Těsto
118 g Cukr krupice
48 g Mouka pšeničná hladká T 650
48 g Ořechy vlašské
1 špetka Sůl
180 g Vaječný bílek slepičí
Na posypání těsta
2 polévková lžíce Cukr krupice
Náplň
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Ztužovač šlehačky

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 024kJ
7% Sacharidy 25 g
19% Tuky 15 g
3% Sodík 67 mg
8% Bílkoviny 5 g

Bezé roláda se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

180g bílků odpovídá množství 5-6 vaječných bílků.

2

Z bílků a špetky soli ušleháme sníh. Během šlehání přisypáváme cukr.

3

V míse smícháme mouku s mletými ořechy a směs zlehka vmícháme do ušlehaného sněhu.

4

Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a na povrchu pocukrujeme.

5

Plát pečeme v troubě vyhřáté na 220°C jen asi 4 minuty, vyjmeme z trouby a ihned srolujeme.

6

Po vychladnutí roládu rozbalíme, pečicí papír odstraníme.

7

Smetanu vyšleháme se ztužovačem a natřeme na upečený plát. Roládu znovu zabalíme a do podávání uchováme v chladu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept