Bezé roláda se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezé roláda se šlehačkou
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61822 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
118 g | Cukr krupice |
48 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
48 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Sůl |
180 g | Vaječný bílek slepičí |
Na posypání těsta | |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
Náplň | |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Ztužovač šlehačky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 34,4mg |
Draslík | 63,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 1,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy vlašské, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ztužovač šlehačky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bezé roláda se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | 180g bílků odpovídá množství 5-6 vaječných bílků. |
2 | Z bílků a špetky soli ušleháme sníh. Během šlehání přisypáváme cukr. |
3 | V míse smícháme mouku s mletými ořechy a směs zlehka vmícháme do ušlehaného sněhu. |
4 | Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a na povrchu pocukrujeme. |
5 | Plát pečeme v troubě vyhřáté na 220°C jen asi 4 minuty, vyjmeme z trouby a ihned srolujeme. |
6 | Po vychladnutí roládu rozbalíme, pečicí papír odstraníme. |
7 | Smetanu vyšleháme se ztužovačem a natřeme na upečený plát. Roládu znovu zabalíme a do podávání uchováme v chladu. |