Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61826
Kategorie: Řezy

Ingredience

Těsto
250 g Máslo čerstvé
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
8 ks Vejce slepičí
750 ml Voda pitná
Náplň
4 polévková lžíce Cukr moučkový
250 g Máslo čerstvé
750 ml Mléko plnotučné
2 ks Pudinkový prášek karamelový
Poleva
250 g Cukr krupice
250 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 638 kcal
Kilojoule 2 671kJ
12% Sacharidy 44 g
64% Tuky 48 g
3% Sodík 57 mg
18% Bílkoviny 10 g

Větrník na plech postup přípravy receptu:

1

Příprava těsta: Vodu s máslem rozehřejeme, přidáme mouku a za stálého míchání zvolna vaříme, až se těsto přestane lepit na vařečku a na stěny nádoby. Odstavíme z plotny a do vychladlé hmoty zašleháme postupně vejce.

2

Těsto rozdělíme na poloviny a rozválíme na 2 pláty, které upečeme v troubě vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 40 minut dokřupava - pláty potom změknou.

3

Příprava náplně: Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink. Do vychladlého pudinku zašleháme máslo a podle chuti cukr.

4

Náplň rozetřeme na upečený plát a přiklopíme druhým plátem těsta.

5

Příprava polevy: Cukr necháme zkaramelizovat a přilijeme smetanu - ne studenou! Poleva vzkypí a ihned ji nalijeme na vrchní plát.

Poznámka

Pudinkovou náplň můžeme ještě potřít smetanoou vyšlehanou se ztužovačem a cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept