Dušené mrkvové pyré s pomerančovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené mrkvové pyré s pomerančovou šťávou
Dušené mrkvové pyré s pomerančovou šťávou
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61832 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Mrkvové pyré | |
---|---|
1 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
450 g | Mrkev kořen |
1 ks | Pomeranče |
350 ml | Zeleninový bujón |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 2,2mg |
Draslík | 68,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 104,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zeleninový bujón nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené mrkvové pyré s pomerančovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Omytou oškrabanou mrkev nastrouháme. Z omytého a osušeného pomeranče vymačkáme šťávu. Jarní cibulku očistíme a pokrájíme nadrobno. |
2 | V pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme oříšek másla, přidáme cibulku, promícháme a pod pokličkou cibulku krátce, 1-2 minuty podusíme. Pak přimícháme nastrouhanou mrkev, přilijeme čerstvý zeleninový bujón pro děti, který si uvaříme sami. Znovu vše promícháme a pod pokličkou mrkev dusíme pomalu, přibližně 15-17 minut doměkka. Uvařenou mrkev scedíme, dáme ji do mixéru, přilijeme 50-60ml pomerančové šťávy a směs rozmixujeme na pyré. Toto množství si rozdělíme na 6 porcí, jednu porci podáváme hned vlahou, ostatní si dáme do malých kelímků a po vychladnutí je zamrazíme. |
Poznámka
Zeleninový bujon si pro dítě uvaříme sami - bez soli.