Perník krtek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perník krtek
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6184 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
1 ks | Čokoláda hořká |
150 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Koření perníkové |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Med včelí |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 170,9mg |
Draslík | 231,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Soda jedlá, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření perníkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Perník krtek postup přípravy receptu:
1 | Mouku s kypřícím práškem prosejeme, přidáme sodu, cukr, med, rozehřátý tuk, vejce, žloutek a koření a vypracujeme těsto, které necháme přes noc uležet. |
2 | Poté vyválíme 0.5cm plát, vykrojíme rádýlkem krtečka a přeložíme na plech s pečícím papírem. |
3 | 15 minut pečeme, poté potřeme rozšlehaným žloutkem, necháme vychladnout a zdobíme. |