Domácí balkánský sýr podle Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí balkánský sýr podle Ládi Hrušky
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61840 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
70 g | Sůl |
1 balení | Tvaroh tvrdý |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 5,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí balkánský sýr podle Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh vložíme do plastové misky s víčkem a zalijeme studenou osolenou převařenou vodou. Tvaroh musí být úplně ponořený. |
2 | Misku dobře uzavřeme a necháme sýr v chladničce uležet minimálně 4 dny. |
Poznámka
Pokud budeme sýr servírovat jako chuťovku k pivu či vínu, můžeme jej před servírováním obalit v nasekaných bylinkách nebo mleté paprice či barevném pepři.