Jednoduchý recept

Langoše "jako ze stánku" podle Ládi Hrušky

  • Evropa
Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Langoše "jako ze stánku" podle Ládi Hrušky 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (37%)
ID receptu: 61845
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 g Cukr krupice
42 g Droždí
400 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
300 ml Olej rostlinný
3 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,162 kcal
Kilojoule 4 864kJ
27% Sacharidy 98 g
105% Tuky 79 g
33% Sodík 670 mg
36% Bílkoviny 20 g
Langoše "jako ze stánku" podle Ládi Hrušky
  • Langoše "jako ze stánku" podle Ládi Hrušky
  • 1
  • Langoše "jako ze stánku" podle Ládi Hrušky
  • 2
  • Langoše "jako ze stánku" podle Ládi Hrušky
  • 3
  • Langoše "jako ze stánku" podle Ládi Hrušky
  • 4
  • Langoše "jako ze stánku" podle Ládi Hrušky
  • 5
  • Vložit obrázek

Langoše "jako ze stánku" podle Ládi Hrušky postup přípravy receptu:

1

Do mísy vlijeme vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí a cukr a asi 5 minut vyčkáme až vzejde kvásek. Poté přidáme mouku a půl lžičky soli a vařečkou a rukama vypracujeme hladké nelepivé těsto. Pokud těsto lepí, přidáme ještě trochu mouky podle potřeby. Z těsta vytvoříme bochánek, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě nejméně 30 minut vykynout.

2

Z vykynutého těsta vyválíme asi 2 centimetry silnou placku. Pomocí hrnečku vykrájíme z těsta kolečka, která necháme ještě asi 10 minut vykynout.

3

Po vykynutí každé kolečko roztáhneme rukama do placky a smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje asi 1,5 minuty z každé strany do zlatova.

Poznámka

Horké langoše potřeme česnekovou příchutí, kterou připravíme smícháním 5 stroužků česneku s dvěma lžícemi teplé vody, lžící oleje a lžičkou soli, dochutíme kečupem a posypeme strouhaným sýrem. Langoše lze připravovat ale i na sladko - posypeme skořicovým cukrem nebo kakaem smíchaným s moučkovým cukrem.

Komentáře a hodnocení

 
Karel Svoboda
Langoše "jako ze stánku" podle Ládi Hrušky
Langoš nej jídlo u vody!
 
Aleisa
Langoše "jako ze stánku" podle Ládi Hrušky
Vyzkoušela jsem tyto langoše, já je dělávám trochu jinak, z hladké mouky a těsto nevyvaluju, dělám ho trochu řidší. Taky je to původní recept ze stánku grin Tady jsem dala o trochu méně droždí, doporučuji dát na půlkilo mouky více než jen půl lžičky soli, dala bych jednu. Taky to bude i tím, že jsem dosypávala mouku, aby těsto nelepilo. Né každý si langoše potírá česnekem, kde je taky sůl. Takže každý podle sebe. Kvásek dělám jen z trochy mléka a těsto jsem zpracovala ručním hnětačem - s háky. Hodnotím kladně. smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept