Langoše "jako ze stánku" podle Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Langoše "jako ze stánku" podle Ládi Hrušky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61845 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 g | Cukr krupice |
42 g | Droždí |
400 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
300 ml | Olej rostlinný |
3 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 405,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 6,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Langoše "jako ze stánku" podle Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vlijeme vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí a cukr a asi 5 minut vyčkáme až vzejde kvásek. Poté přidáme mouku a půl lžičky soli a vařečkou a rukama vypracujeme hladké nelepivé těsto. Pokud těsto lepí, přidáme ještě trochu mouky podle potřeby. Z těsta vytvoříme bochánek, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě nejméně 30 minut vykynout. |
2 | Z vykynutého těsta vyválíme asi 2 centimetry silnou placku. Pomocí hrnečku vykrájíme z těsta kolečka, která necháme ještě asi 10 minut vykynout. |
3 | Po vykynutí každé kolečko roztáhneme rukama do placky a smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje asi 1,5 minuty z každé strany do zlatova. |
Poznámka
Horké langoše potřeme česnekovou příchutí, kterou připravíme smícháním 5 stroužků česneku s dvěma lžícemi teplé vody, lžící oleje a lžičkou soli, dochutíme kečupem a posypeme strouhaným sýrem. Langoše lze připravovat ale i na sladko - posypeme skořicovým cukrem nebo kakaem smíchaným s moučkovým cukrem.
Langoš nej jídlo u vody!
Vyzkoušela jsem tyto langoše, já je dělávám trochu jinak, z hladké mouky a těsto nevyvaluju, dělám ho trochu řidší. Taky je to původní recept ze stánku Tady jsem dala o trochu méně droždí, doporučuji dát na půlkilo mouky více než jen půl lžičky soli, dala bych jednu. Taky to bude i tím, že jsem dosypávala mouku, aby těsto nelepilo. Né každý si langoše potírá česnekem, kde je taky sůl. Takže každý podle sebe. Kvásek dělám jen z trochy mléka a těsto jsem zpracovala ručním hnětačem - s háky. Hodnotím kladně.