Kuřecí maso s celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso s celerem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61859 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 špetka | Kmín mletý |
200 g | Kuřecí prsa |
1 kávová lžička | Kurkuma |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 498,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 941,6mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 10,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Kurkuma, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso s celerem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso nakrájíme na kousky a marinujeme v misce s olejem a lžičkou kurkumy. Maso necháme marinovat nejlépe do druhého dne. |
2 | Kuřecí kousky vyjmeme z marinády a umeleme spolu s oloupaným celerem. Přidáme žloutek, sůl, pepř a kmín. Vypracujeme směs a tvarujeme z ní karbanátky. |
3 | Karbanátky smažíme na oleji, v němž jsme maso marinovali. |
Poznámka
Můžeme použít i kuřecí stehna. Podáváme s hlávkovým salátem.