Pyré z rybího filé, zeleniny a čerstvého sýru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pyré z rybího filé, zeleniny a čerstvého sýru
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61864 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
Namočené ovesné vločky | |
---|---|
1 polévková lžíce | Ovesné vločky |
100 ml | Voda pitná |
Ostatní ingredience na pyré | |
150 g | Aljašská Treska filé LIDL |
1 špetka | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko plnotučné |
150 g | Mrkev kořen |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Pórek |
1 polévková lžíce | Sýr Ricotta |
240 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 8,6mg |
Draslík | 30,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 14,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 236,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Kmín drcený, Sýr Ricotta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ovesné vločky, Aljašská Treska filé LIDL nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pyré z rybího filé, zeleniny a čerstvého sýru postup přípravy receptu:
1 | Den předem dobře promyjeme lžíci ovesných vloček a necháme je v misce namočené ve vodě. |
2 | Očistíme a omyjeme kousek bílé části mladého pórku. Mrkev oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. V hlubší pánvi rozpustíme máslo, na něm zpěníme pórek, přimícháme mrkev a scezené vločky. Znovu vše promícháme, přilejeme vodu, přidáme malou špetku kmínu a pod pokličkou pomalu zeleninu dusíme 15 minut. |
3 | Mezitím omyjeme kousek rybího filetu z tresky (bez kostí). V malém rendlíku přivedeme k varu mléko s malou snítkou petrželové natě a filet ponoříme do vroucího mléka. Pomalu ho vaříme 5-8 minut doměkka. Poté scedíme (mléčný vývar zachytíme), vidličkou rybu rozmačkáme a dáme ji do mixéru. Přidáme k ní scezenou uvařenou zeleninu, lžíci čerstvého sýru a vše rozmixujeme na pyré. Pokud by bylo husté, zředíme ho podle potřeby 1-2 lžícemi mléčného vývaru z ryby. |
4 | Z tohoto množství odebereme jednu porci, kterou podáváme mírně teplou. Ostatní si dáme do malých kelímků a po vychlazení je zamrazíme. |
Poznámka
Tento příkrm je určený dětem ve věku od ukončení 7 měsíce.