Recept

Pyré z kuřecího masa a zeleniny pro děti

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61872

Ingredience

Vařené kuřecí prsa
275 g Brambory rané
1 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Hrášek mražený
1 ks Karotka
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
110 g Kuřecí prsa
15 g Máslo čerstvé
Kuřecí bujón se zeleninou pro děti [61809]
1,5 ks Bobkový list
3 polévková lžíce Celer - nať
120 g Celer bulvový
1,5 ks Cibule
120 g Kedlubna
4,5 ks Mrkev kořen
4,5 ks Nové koření celé
1,5 ks Pastinák
4,5 polévková lžíce Petržel - nať
120 g Pórek
1,5 ks Rajčata
1,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
2,7 l Voda pitná
0 g kuřecí, stehno bez kůže a kosti

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 779 kcal
Kilojoule 3 260kJ
5% Sacharidy 18 g
14% Tuky 11 g
2% Sodík 44 mg
44% Bílkoviny 25 g

Pyré z kuřecího masa a zeleniny pro děti postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme zeleninu: jarní cibulku (bílou část), karotku a brambory. Vše pokrájíme na menší kousky. Omyté kuřecí prso bez kůže nakrájíme na tenké nudličky. Mražený zelený hrášek si v sítu promyjeme pod tekoucí vodou.

2

V reddlíku s nepřilnavým dnem na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, pak na ni dáme pokrájené maso, promícháme a restujeme 1-2 minuty, až zbělá. K masu přimícháme karotku, brambory, přidáme snítku kopru a přilijeme 300ml domácího čerstvého kuřecího bujónu pro děti (bez soli).

3

Kuře vaříme pomalu pod pokličkou 25-30 minut doměkka. Po 15 minutách vaření ještě přidáme zelený hrášek. Uvařené maso se zeleninou i s vývarem dáme do mixéru a směs rozmixujeme na kaši. Oddělíme si jednu porci - podáváme ji mírně teplou. Ostatní porce si rozdělíme do malých kelímků a po vychlazení je zamrazíme.¨

4

Kuřecí bujón se zeleninou pro děti [61809]:

5

Omyté kosti z celého kuřete dáme do hrnce, zalijeme je vodou a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pomalu, pod pokličkou, budeme polévku vařit. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu tak, aby jen voda probublávala. Šum, který se vytvoří, můžeme odstranit děrovanou naběračkou, nebo ho necháme, pomalým vařením se polévka vyčistí sama. Do polévky hned na začátku přidáme malý bobkový list a 3 kuličky nového koření.

6

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, pastinák a kedlubnu. Pokrájíme ji na větší kousky. Očištěnou cibuli, kousek pórku a omyté rajče rozkrojíme na polovinu. Ještě si pod tekoucí vodou omyjeme petrželovou, celerovou nať a snítku tymiánu, svazek bylinek si stáhneme nití.

7

Když se kuře v polévce vaří přibližně 40 minut, přidáme k němu všechnu zeleninu spolu s bylinkami a polévku vaříme dalších 40 minut. Tekutina by se měla vyvařit přibližně o 1/2.

8

Uvařenou polévku necháme vychladnout, poté ji scedíme do druhého hrnce a vývar odložíme přes noc do lednice. Druhý den z vývaru odebereme lžicí ztuhlý tuk a tak nám zůstane čistý kuřecí bujón.

Poznámka

Takto uvařené pyré je výborné pro seznámení dítěte ve věku od 6-7 měsíce s kuřecím masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept