Cibulačka za 5 minut podle Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulačka za 5 minut podle Ládi Hrušky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61875 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bujón hovězí |
3 ks | Cibule |
5 g | Cukr krupice |
15 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý celý |
3 g | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
200 ml | Víno bílé |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 9,2mg |
Draslík | 322,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 6,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Cukr krupice, Pepř černý celý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulačka za 5 minut podle Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na silnější kolečka. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme cibuli a lehce orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme cukr a necháme cibuli asi 7 minut zesklovatět. |
2 | Zalijeme bílým vínem, přilijeme vodu s rozpuštěným bujónem a vaříme asi 5 minut. |
3 | Před servírováním polévku na talíři zasypeme nastrouhaným sýrem. |
Poznámka
Místo hovězího bujónu můžeme použít bujón drůbeží nebo zeleninový. Bílé víno lze v receptu vynechat.